onsdag 27. mars 2013

Hjemmelaget müsli

Venninna mi, Tine, hadde med seg müsli på glass til meg da hun var hos meg sist. Den falt i smak og jeg måtte teste ut oppskriften i dag. Vi reiser på fjellet i påsken og da er det godt med müsli til frokost. Müsliblanding er perfekt når man skal være lenge ute og ikke helt vet når neste måltid blir. 


Du kan i grunn bruke det aller meste av korn, frø og nøtter. Jeg fulgte slavisk oppskriften fra Tine. 
4 korn blanding, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, pinjekjerner, gojibær, rosiner, tørkede bananer, honning og olje.
Gojibærene fås kjøpt på helsekostbutikker. De er fulle av vitaminer, mineraler og antioksidanter.


Bland alt sammen, bortsett fra rosinene og gojibærene. Ha oppvarmet olje og honning i. Her må du bare bruke så mye som du selv ønsker. Det blir søtere med mer honning, men desto mindre sunt. Deretter la jeg alt over et stekebrett og hadde det i ovnen på 150 grader i ca. 20 minutter. 
La blandingen avkjøles. Ha rosiner og gojibær i, og vips har du en fiks ferdig müsliblanding.


For å ikke skryte på meg i å være den aller sunneste så syns jeg det smaker veldig godt med mager vaniljekesam på. Tine, som er mye sunnere enn meg, bruker naturell youghurt;)


Vel verdt å teste ut! Lykke til :)



mandag 25. mars 2013

Påskehøne

Jeg har tatt frem høna og eggene som jeg kjøpte i fjor. Fine, duse farger! Trenger ikke mer påskepynt for å få påskefølelsen. Eldstegutten er sendt på fjellet med svigers, og vi er bare hjemme og nyter finværet. Håper og tror det blir noen dager på fjellet de siste dagene. 





Høne og egg/ Villeroy&Boch

Nyt fridagene hvor enn du er i verden!


mandag 18. mars 2013

Livingroom

Er det noe jeg trenger så er det nye, vårlige sofaputer, men så ønsker jeg meg en ny sofa. En hjørnesofa som er så stor og bred at vi kan ligge ved siden av hverandre og se på film sammen. Klissete, men så utrolig koselig. Putene får la seg vente til vi blir enige om å kjøpe ny sofa;) Her er det blomstene som frisker opp og gir stua et lite løft.

Vil dere bli med inn?




Jeg får flere spørsmål av de som følger meg på Instagram hvor hyllene på veggen er fra. De kjøpte jeg på Åhlens for tre år siden.





Jeg er utrolig glad i dette teppet fra Ikea. 



Tror dere at en hjørnesofa vil passe stua vår?


søndag 10. mars 2013

Ettåringen

I dag har vi feiret Mats sin ettårsdag. Solen strålte like mye i dag som den gjorde for nøyaktig ett år siden. Det er både en glede og litt vemodig å se hvor fort den lille babyen vår vokser. 









Bordet er dekket i en klar blåfarge. En farge jeg elsker! Jeg kjøpte en Hortensiaplante, klipte av hodene og la de i vann sammen med noen grønne blader. Et tips for å slippe og ha en stor plante midt på bordet. Hovedpersonen var entusiastisk før han fikk smake kake, for aller første gang, men det falt ikke i smak. Sukker, ÆSJ! 

Bordbrikker/IKEA, servietter/Tilbords, Lys/TGR, mineralvann/Nicolas Vahé.

fredag 8. mars 2013

Fireåringen

I forrige uke fylte min eldste fire år! Å bli fire år er veldig stort, har jeg skjønt.


Felix fikk velge tema selv og da må man bare legge bort alt av interiørinteresser og gjøre som sjefen sier. Her er Spiderman den store helten og derfor tema i år. Jeg skal ikke skryte på meg noe når det kommer til pynting av kaker, av noe slag... 
Fireåringen var veldig fornøyd.. Som han selv sa: Mamma, den er fin nok for meg!


Vimpelrekke fra i fjor. Noen ganger må man gjøre det enkelt for seg selv.



På søndag skal vi feire Mats sitt første år. Tiden flyr!

God fredag!