onsdag 25. desember 2013

Det perfekte

MARTHE, det ser ut som Ronny sine sure sokker, sier niesa mi da hun så bilde av julestrømpene til guttene mine. Det ER det, sier jeg og bryter ut i latter! Niesa mi ler seg ihjel… Jada, bare le dere også! Hva skulle jeg gjøre når julestrømpene ble glemt? Det hadde vært krise at det ikke hadde hengt noe som helst der! Nå er det heldigvis slik at barn ikke er like kravstore som oss voksne. Strømpene falt i smak og innholdet enda mer. Neste år, kjære barn, DA skal det bli andre sokker. De perfekte! Pssst, tips til å finne fine julestrømper taes i mot med stor takk.




MARTHE

onsdag 18. desember 2013

Lunsj med gode venner

Det er så koselig å invitere venner på lunsj. Da kan barna leke og herje rundt mens de voksne nyter maten og drikker flere kopper kaffe… Vet, det hørtes idyllisk ut. Det er som det pleier å være. Stor takhøyde! Hjemme hos oss er det relativt avslappende å være på besøk. Gjestene gjør som de vil, og det trives barna med. Det er vel idyll?





Er dere klare for familiehygge i julen? Jeg er!

MARTHE

mandag 16. desember 2013

Gi en gave med mening!





Det finnes mange mennesker som gjør alt de makter for andre. Min kollega, Brita, har en søster og en svoger som bodde et år i Katwe i Uganda. Da de kom tilbake til Norge bestemte de seg for å samle inn midler til barn og ungdom som bor der. Jeg har sett ekstremt mange bilder fra tiden de var der, og det varmer langt inn i hjerterota å se bildene. Ekte kjærlighet! Det blir så mye mer virkelig med engang.

I år har de trykt opp fine postkort som kan komme i postkassen deres. Kostnaden på 300 kroner dekker skolegang for barn på barneskoletrinnet i et helt år, eller et semester for barn i ungdomsskoletrinnet. Verdt det, er det ikke? Til sommeren skal Ingrid tilbake til Katwe (på egen regning) for å overlevere pengene direkte til de riktige personene slik at hun vet at pengene går dit de skal.

Overfør penger til kontonummer 1203 81 35978 + ditt navn og din adresse, om dere ønsker å hjelpe et barn i Uganda. Dere vil få et fint postkort i posten og mange gode følelser i hjertet:)


Det vil bety så mye om dere bidrar!


MARTHE

mandag 2. desember 2013

November er forbi

Movember er over, men bartekoppene brukes selvfølgelig likevel. Jeg får skylde på trøndergenene mine. Det nærmer seg jul, den fine og stressende adventstiden er her... Jeg regner med at alle er ferdig med julegavene og  skal bare slappe av i hele desember, eller? For min del kjenner jeg at pulsen går noe raskere allerede. Det var så vidt jeg ble ferdig med adventskalenderen, eller sannheten er at den ble ferdig i går kveld. En dag på etterskudd. Felix, på fire år, var overlykkelig for å få lov til å åpne to i dag.. Snille barn! Det er kanskje bare tull at vi må stresse så mye. Det som er sikkert er at julaften kommer om vi vil det eller ikke. Hvor langt har dere kommet med juleforberedelsene?






MARTHE