Mannen lager verdens beste hjemmelagde pizza. Ingen over, ingen ved siden! Syltynn bunn med velsmakende garnityr. Det er lettvint og enkelt, alle klarer det. Det aller første han serverte meg da vi møttes var pizza. Helt fantastisk!
For å lage sprø, tynn bunn MÅ du kjøpe deg pizzastein. Det er et must for å få en skikkelig god bunn! De selges på Jernia for en slikk og ingenting. Kjøp med en pizzaspade i samme slengen så vil det gjøre ting enda enklere.
Vi starter med deigen.
Ha alt i en kjøkkenmaskin og elt på en lav hastighet. Hold igjen litt av vannet og all oljen. Oljen skal i helt til slutt. Deigen skal eltes i ca 8 minutter. Spe på med vann om deigen er for tørr. Når deigen løsner fra bollen heller du inn oljen i en tynn stråle. Da blir deigen glatt og smidig. La den heve i ca. en time. Når deigen er ferdig hevet baker du den ut. Bruk bare hendene. Unngå å kjevle, om du klarer det.
Det er mest vanlig med rød pizzasaus, men hvit saus bør dere prøve. Denne oppskriften går til 8-9 pizzaer. Sausen er det lurt å lage i forkant. Da får den satt seg skikkelig og smaker enda bedre. Ha et tynt lag med sausen på deigen. La det være en centimeter på kanten slik at du får en skikkelig skorpe.
Så over til garnityret. Det er mye som passer på pizza. Vi pleier å ha serranoskinke, pesto, hvit saus, ulike oster, masse deilige friske urter, marinert kylling, scampi, artisjokk. Det er et hav av muligheter. Det skal ikke mye garnityr på denne pizzaen. Prøv deg frem så finner du ut hva du liker best. Ferske urter er kjempelurt å ha i hus! Less is more.
Bunn
Tynt lag med hvit saus
Garnityr
Raspet ost - her skal det ikke brukes mye
Raspet parmesan
Rødløk
Marinert kylling
Pinjekjerner
Smør med olje rundt på kanten før steking. Da blir den ekstra sprø. Her kan du lage deg en fin olivenolje-marinade i forkant. Ha 1 dl olivenolje på et glass og ha oregano, timian eller basilikum i. La det ligge i vannbad på ca 70 grader. Etter et par timer har du en smakfull olivenolje.
Etter steking
Ruccola
Salt
Pepper
Velbekomme!
Bunn
Tynt lag med hvit saus
Garnityr
Raspet ost - her skal det ikke brukes mye
Raspet parmesan
Rødløk
Marinert kylling
Pinjekjerner
Smør med olje rundt på kanten før steking. Da blir den ekstra sprø. Her kan du lage deg en fin olivenolje-marinade i forkant. Ha 1 dl olivenolje på et glass og ha oregano, timian eller basilikum i. La det ligge i vannbad på ca 70 grader. Etter et par timer har du en smakfull olivenolje.
Etter steking
Ruccola
Salt
Pepper
Velbekomme!
MARTHE