mandag 31. mars 2014

Brødoppskrift fra frua

Har du lyst til å bake brød, men er rett og slett drittlei av oppskrifter som ber deg ta en klype salt, en dæsj smør, en knivspiss med sukker i, ikke bruk alt melet osv? Jeg skal hjelpe deg til å føle at du duger på kjøkkenet! Dette er verdens enkleste brødoppskrift, og brødene blir sykt gode! Ikke trenger du å ta i deigen heller...


1 kg hvetemel
700 gram sammalt hvete grov
100 gram linfrø
100 gram solsikkefrø
100 gram havregryn
2 pakker tørrgjær
1 ss salt
2 ss MØRK sirup
17 dl vann - NB! Vannet må være endel varmere enn 37 grader

Bland alle ingrediensene sammen, og la kjøkkenmaskinen elte  i ca. fem minutter (det trenger ikke å være en KitchenAid). Det skal være flytende.
Hell deigen over i fem smurte former. Hev i ovnen på 40 grader i 45 minutter. Når hevingen er over skrur du bare opp varmen til 230 grader. Stek i 50 minutter. Ja, helt seriøst. Brødene er ferdig.

Kos deg med nybakte brød!



MARTHE

søndag 23. mars 2014

Oppussing av kjøkken

Jaja, ikke store endringene som skal gjøres. Her skal det males, eller det skal sies at jeg har malt ett strøk etter at disse bildene ble tatt og jeg er ikke overbevist. Fargen er utrolig søt! Dere kan se fargen på instagram. Jeg håper at jeg kommer meg ut i lunsjen i morgen for å ordne en ny bøtte med maling. To be continued….



Hvilken farge hadde dere valgt?

MARTHE

tirsdag 18. mars 2014

SOL OG GLEDE PÅ KJØKKENET

Nå skinner sola som aldri før. Lyset strømmer inn på kjøkkenet. Flere som liker at vårlukten endelig kan ta og føles på? Det er en fryd å komme hjem fra jobb! Urtene speiler seg i glansen. Kom deg inn på kjøkkenet. Lag spennende mat! Bruk ferske urter! Mye krydder! Gode råvarer! Det vil gjøre deg og magen godt. Jeg lover deg!


Lykke til! :)

MARTHE

søndag 2. mars 2014

BURSDAG - BATMAN FOREVER

Noen ganger skulle jeg ønske at jeg var fem år igjen. For en lykke det er å bli ett år eldre! Jeg har ikke helt den samme lykkefølelsen nå lenger, må jeg innrømme. Felix ble fem år 26. februar og da hadde vi 14 barn på besøk. Jaaa, det var fullstendig kaos, men så lenge barna hadde det bra var vi fornøyde. Vimpler, flagg, logoer og ikke minst kake, alt i Batman-style. Femåringen var overlykkelig. Selv endte jeg på sofaen med et glass rødvin for å få pulsen i sjakk. Jeg er fortsatt i bursdagsbobla. Mats blir 2 år om en uke og jeg vurderer å invitere noen barnehagebarn hjem til oss, sosialt både for barna og foreldrene.









MARTHE