søndag 29. juni 2014

Nytt kjøkken

Det føles som et nytt kjøkken. Det føles som å være på et fransk kjøkken. Det føles fantastisk å lage mat på dette kjøkkenet. Det føles ut som et ferdig kjøkken.
Det tok oss ikke mindre enn tre år å få lagt fliser - hvite, små fliser. Små fliser det tok sin tid å få på plass. Nøyaktighet er en kunst, mangler du det vil jeg ikke anbefale deg å flislegge selv. Vi måtte feile et par ganger før vi knekte koden, koden å ha nok lim. Ikke for mye, ikke for lite, men akkurat passe med lim. Flisene ble lagt, og allerede da var jeg fornøyd. Fuging var ikke tøft nok for mannen som lot meg gjøre den jobben. Ikke for mye, ikke for lite, men akkurat passe med fugemasse. 

Kunst eller ei, resultatet ble veldig bra og det føles godt! 







Marthe

fredag 27. juni 2014

Sashimi

Det er ingenting som er særlig mye bedre enn å starte fredagskvelden med sashimi med vårløksalat, ponzusaus og et glass rødt enten sammen med kjæresten, alene eller med ei god venninne. Hjemmelaget ponzusaus er enkelt og kjapt å lage, og den holder seg lenge i kjøleskapet. 

1/2 dl saoyasaus
ca. 1/2 lime, saften
2 ss sukker (smak til)
2 ss riseddik
1/2-1 rød chili, finhakket
2-3 hvitløkfedd, finhakket
frisk koriander, finhakket

Jeg møtte Trine på Lørenskog Hus i vinter og da kjøpte jeg boken hennes. Jeg har brukt den flittig. Både til forretter, hverdagsmiddager og til festmiddager. Dessertene er himmelske! Ha det gøy på kjøkkenet skrev Trine i boken, og det har jeg virkelig hatt og planen er at det skal fortsette. Nå er det ikke sashimi som står på menyen hos oss i kveld, men jeg hadde tenkt å tipse om dette lenge. Vi har laget det flere ganger og dette er noe du raskt kan diske opp etter en lang arbeidsuke.

Nyt helgen og de du har rundt deg!




Marthe

mandag 16. juni 2014

KJØKKEN

Kjøkkenet får en aldri så liten make over.. Mannen og jeg har holdt på i et par dager nå, og vi er snart ferdige!


To be continued!


Marthe